Familien er det vigtigste

Dating råd

Vigtigheden af fitness for dit helbred


Fysisk fitness er en tilstand af sundhed og velvære, der gør det muligt for en person at fungere normalt i daglige aktiviteter. Generelt opnås dette ved hjælp af korrekt ernæring, moderat og kraftig motion samt tilstrækkelig hvile og restitution. Målet med et fitnessprogram er at hjælpe en person med at opnå et ønsket fitnessniveau.

Træning

Motion er en af de vigtigste komponenter i en sund livsstil. Det sikrer sundhed og fitness på alle områder, øger styrke og energi og hjælper til vægttab. En træningsvideo kan give en forståelse af fordelene ved fitnessøvelser. Disse videoer kan illustrere metoden for forskellige øvelser. Desuden kan de hjælpe med at forstå almindelige termer i forbindelse med sundhed og fitness.

Archibald Maclaren var en tidlig fortaler for fitness. Han studerede videnskaben bag den menneskelige krop og anbefalede motion som et middel til at forebygge og behandle en række sundhedsproblemer. Faktisk var han så interesseret i fitness, at han samlede sit livsværk i en bog med titlen National Systems of Bodily Exercise and Training in Theory and Practice (Nationale systemer for kropslig motion og træning i teori og praksis). Han mente, at fysisk aktivitet ville kurere kroppen for stress og træthed. På trods af at hans arbejde er over tre årtier gammelt, betragtes det stadig som en af de mest præcise tilgange til fitness.

Styrketræning

Styrketræning til fitness er processen med at styrke dine muskler gennem vægtløftning. Du bør begynde med øvelser, der er lette at udføre, men som kræver tilstrækkelig modstand til at trætte dine muskler efter tolv til femten gentagelser. Øg gradvist vægten eller modstanden efterhånden som du gør fremskridt. Du skal også kunne udføre øvelserne med god form.

Styrketræning kan hjælpe folk med at komme sig efter skader og reducere restitutionstiden. Det forbedrer også den kognitive funktion. Det hjælper også med at forbedre cirkulationen. Desuden kræver modstands- og styrketræning, at kroppen skal skabe nye forbindelser og bevægelser. Desuden kan styrketræning reducere smerter med op til 43 %.

Udholdenhedstræning

Udholdenhedstræning for fitness er processen med at øge kroppens evne til at holde ud i længerevarende træningsperioder. Denne type træning er yderst gavnlig for dit helbred, fordi den forbedrer din kardiovaskulære sundhed og reducerer risikoen for sygdom. Det øger også din krops evne til at producere tilstrækkeligt med ATP, hvilket hjælper dine muskler til at opretholde deres modstandsdygtighed over for træthed. Desuden bidrager det til at reducere den kardiovaskulære dødelighed og dødeligheden af alle årsager.

Udholdenhedstræning for at opnå fitness er bedst at gøre på en gradvis måde. Det kræver tid og øvelse at nå målene med udholdenhedstræning. Vælg øvelser, der udfordrer dig gradvist, så du kan se, hvor meget du kan klare i løbet af en bestemt tidsperiode. Du bør også overvåge din puls og bestemme den grad af træthed, som din krop oplever efter hver træning.

Træning af smidighed

For at forbedre fleksibiliteten bør du lave strækøvelser mindst to til tre gange om ugen. Strækøvelser bør udfordre dine muskler og bør ikke forårsage smerte. Jo mere du øver dig, jo mere behagelige vil dine strækøvelser blive. For at opnå de bedste resultater bør statiske strækøvelser kun forårsage en let grad af ubehag. Disse strækøvelser bør omfatte strækning af de vigtigste muskelgrupper.

Fleksibilitet er afgørende for dit helbred, din kondition og din mobilitet. Det mindsker også din risiko for skader. Manglende bevægelighed er en af de vigtigste årsager til afhængighed blandt ældre borgere. Denne manglende mobilitet er ofte resultatet af et liv med stivhed.

Kardiovaskulær fitness

Kardiovaskulær fitness er en af de vigtigste komponenter i fysisk fitness. Det kan forbedre mange aspekter af dit helbred, herunder dit mentale helbred. Det kan også være med til at mindske din risiko for mange sygdomme. Motion hjælper med at slappe af i sindet og musklerne samt forbedre blodgennemstrømningen. Målet er at forbedre din kardiovaskulære kondition ved at træne tre til syv gange om ugen.

Der er mange typer kardiovaskulær træning, som du kan lave for at forbedre dit hjerte og din blodcirkulation. Du kan gå eller løbe, lave husarbejde, svømme, klatre eller dyrke en sport. Hvis du vælger en aktivitet, som du nyder, vil det være med til at holde dig ved lige.

Sportsrelateret fitness

Atleter skal udvikle neuromuskulære motoriske færdigheder, der er specifikke for deres sport, for at kunne præstere på deres optimale niveau. Ved at dyrke regelmæssig motion og passende træning kan en atlet forbedre sine præstationer. Det er dog ikke al motion, der kan betragtes som en sport. Hvis en atlet ikke er i tilstrækkelig god form, kan han/hun måske ikke konkurrere i den sport, han/hun elsker.