Familien er det vigtigste

Dating råd

Populariteten af NFL i USA

National Football League (NFL) er en af de mest populære sportsgrene i USA. Det er også den professionelle sportsliga, der har den højeste seerandel på tv, og Super Bowl er blandt de mest sete begivenheder i landet hvert år.

NFL består af 32 hold fordelt på to konferencer, AFC og NFC. De syv bedste hold fra hver konference går videre til slutspillet, som er en turnering med en enkelt udskillelse. Super Bowl er højdepunktet på NFL-sæsonen og spilles mellem AFC- og NFC-konferencemestrene.

Super Bowl

Super Bowl er NFL's mesterskabskamp, som spilles hvert år i januar eller februar. Begivenheden er kulminationen på NFL's regulære sæson og slutspil, og vinderne modtager Vince Lombardi-trofæet.

Det er en fest for amerikansk fodbold, som tiltrækker titusindvis af fans til værtsbyen til en ugelang fest. Festlighederne omfatter en interaktiv fodboldtemapark, fodboldklinikker for børn, NFL Memorabilia Road Show og store underholdningsnumre.

Super Bowl er en af de mest populære begivenheder i USA, og den er blevet en slags nationaldag. Den fejres på samme måde som andre store begivenheder som f.eks. World Series eller Masters-golfturneringen.

Reglerne

NFL er en føderalt reguleret professionel fodboldliga, der styres af den udøvende komité, som omfatter alle 32 holdsejere. For at ændre politikker skal et tre fjerdedeles flertal af medlemmerne stemme for.

Spillereglerne varierer fra det ene hold til det andet. Generelt har holdene lov til at stille med 53 spillere på deres aktive holdliste.

Desuden skal hver spiller bære godkendt sikkerhedsudstyr. Dette udstyr er designet til at forebygge skader.

For at score et touchdown skal et hold krydse modstanderholdets mållinje. Dette gøres ved enten at bære bolden eller fange den (kaldet en aflevering) i den modsatte end zone.

Når en boldbærer eller afleverer taber bolden, før han bliver tacklet, kaldes det en fumble. Hvis fumble'en bliver genvundet, får det hold, der genvandt den, bolden i sin besiddelse.

Spillerne

Spillerne i NFL er en vigtig del af ligaens succes. De arbejder utrætteligt for at forbedre deres spil og deres liv.

Den nationale fodboldliga anerkender deres enorme bidrag til sporten. I 2007 oprettede ligaen NFL Player Care Foundation, som yder støtte til pensionerede NFL-spillere, efter at deres karriere er slut.

En måde, hvorpå NFL og dens spillerforening tager disse udfordringer op, er gennem en nødhandlingsplan, som aktiveres, når en person kommer til skade under en kamp eller træning. Formålet er at sikre, at de rette personer er til stede, og at personens behov bliver opfyldt.

Skader kan være livstruende. Hjernerystelser er f.eks. forbundet med kronisk traumatisk encephalopati (CTE), som kan føre til demens eller andre hjernelidelser senere i livet. Desuden oplever spillerne ofte psykiske problemer som følge af deres skader og spillets stress.

Fansene

Hver uge ser millioner af mennesker NFL-kampe på deres tv og tablets. De følger også deres hold på de sociale medier, hvilket har gjort football mere tilgængeligt for folk fra alle samfundslag.

På trods af en voksende fanbase er mange mennesker utilfredse med ligaens håndtering af spillerprotesterne. En nylig AP-GfK-undersøgelse viste, at halvdelen af de voksne amerikanere mener, at NFL gør for meget for at vise respekt for sorte spillere, med et højere antal blandt republikanere og republikansk indstillede uafhængige personer.

Dallas Cowboys havde den største fanbase i NFL i disse fem år, mens Jacksonville Jaguars havde den mindste. Holdene med de største samlede fans havde dog en tendens til at ligge lavere i den samlede rangliste end deres fanbaser.