Familien er det vigtigste

Dating råd

Første muslimske land Qatar

Qatar, et lille land nord for den arabiske halvø, regeres af huset Thani. Den herskende familie følger den wahhabitiske fortolkning af islam.

Qatars regering overvåger nøje medierne og censurerer bøger, tidsskrifter og websteder, der krænker de tre hovedreligioner, som den anser for hellige. Lovgivningen straffer også blasfemi, der strider mod den islamiske tro.

Religion

En religion er et særligt system af tro og aktiviteter, der er forbundet med en persons tro på en gud eller guder. Nogle mennesker tror på én religion, mens andre tilhører flere religiøse systemer.

Religion er en social institution, der udvikler sig og ændrer sig fra tid til anden som reaktion på menneskers liv og deres kultur. Generelt indebærer den en eller anden form for organisation og tilbedelse, hellige ritualer eller ritualer, hellige bøger, et præsteskab eller præsteskab, der administrerer religionen, og steder, symboler og dage, der er hellige for de troende.

Katarerne markerer vigtige livsovergange som fødsel, pubertet, ægteskab og død med islamiske ceremonier og festligheder. De praktiserer også en streng form for islam, kaldet wahhabisme. Den anses for at være en af de mest ekstreme former for sunniislam og har mange strenge regler, herunder et forbud mod sex før ægteskab og salg af alkohol.

Historie

Qatars historie er domineret af islam, en religion, der går tilbage til det 7. århundrede e.Kr. Befolkningen i Qatar var en af de tidligste til at tage troen til sig.

Arkæologer har opdaget en rig og varieret fortid, herunder menneskelig besættelse, der går tilbage til for 50.000 år siden, som blev efterfulgt af bronzealderkulturen, en bosættelsesperiode, hvor halvøen fungerede som et vigtigt handelscentrum. Der er blevet udgravet nogle få steder, bl.a. en lejrplads ved Ras Brouq og en stor samling af Barbar Ware-keramik i Al Khor-området.

I det 18. århundrede udviklede der sig et blomstrende handelsnetværk langs Qatars kyst. Dette var i høj grad baseret på arabiske indvandrere, der slog sig ned langs kysten for at begynde at fiske perler under ledelse af Bani Khalid-klanen fra det nordøstlige Arabien.

I 1867, da Bahrain og Qatar var låst fast i en vedvarende strid om kontrollen med en lille havn ved navn Al-Zubarah, greb Storbritannien ind. Det underskrev en forligstraktat med Mohammed bin Thani, hvilket lagde grunden til Qatars fremtidige uafhængighed og hans klans hegemoni som herskerfamilie.

Kunst

Doha Museum of Islamic Art i Doha er et godt sted at få et indblik i Qatars historie og kultur. Museets udstillinger viser en række artefakter, der spænder over tre kontinenter og mange århundreder, og giver de besøgende et indblik i den islamiske arv, håndværk og kultur.

Som fliser i en mosaik fortæller MIA's samling af artefakter historien om Qatars rige kulturelle og historiske traditioner. De skiftende udstillinger, som er kurateret med hjælp fra lokale eksperter, er en kærkommen lejlighed til at lære mere om islamisk kultur og historie.

Muslimske lærde har længe frarådet afbildninger af ærværdige figurer i kunsten, så Qatars kunstnere fokuserer hovedsageligt på geometriske og abstrakte former. Kalligrafi, en anden hellig kunstart, er også meget udbredt.

Med en blomstrende økonomi, der omfatter olie- og naturgasproduktion, var Qatar i stand til hurtigt at løfte sig ud af fattigdom. Dets bestræbelser på at fremme arabisk gæstfrihed, arabiske kunstudstillinger og arabiske profetiske ordsprog begejstrede verden og var med til at cementere Qatar som en international rollemodel.

Kultur

Qatar er en lille halvø på den vestlige bred af Den Arabiske Golf. Dets historie er knyttet til den arabiske halvø og dens naboer, herunder Iran mod nord, Saudi-Arabien mod syd og Bahrain mod vest.

Befolkningen er internt opdelt i nationaliteter og etniciteter i henhold til deres oprindelsesregion, slægtskab og kulturelle praksis. Landets udenlandske arbejdstagere kommer fra hele Asien, Mellemøsten og Europa og udgør en betydelig del af landets befolkning.

Islam er statsreligion i Qatar, og et besøg i landets moskéer vil afsløre et glimt af islamiske skikke og ritualer. Besøgende bedes klæde sig konservativt, idet mænd dækker knæene og kvinder helst bærer løse, flydende gevandter, der kaldes abaya'er og tørklæder.

Selv om kvinders rettigheder er begrænset af den islamiske lære og arabiske traditioner, har de for nylig fået en vis juridisk beskyttelse i form af en lov om personlig status fra 2007. Denne lov kodificerer person- og familieretten på områder som skilsmisse, arv og forældremyndighed.