Familien er det vigtigste

Dating råd

De vigtigste figurer i Marvel Comics

Marvel er et af de største tegneserieforlag i verden. Det er også hjemsted for populære superhelte som Spider-Man, Iron Man, Captain America, Thor og Black Panther.

I tegneserieverdenen kan en tegneres succes afhænge af, hvor godt han/hun samarbejder med andre om at opbygge en fortløbende historie. Lee og Kirby var ingen undtagelse fra denne regel. Deres X-Men- og Avengers-hold bestod ofte af forfattere, tegnere, blækkere og farvelæggerne, der arbejdede sammen for at fortælle én stor historie.

Den utrolige Hulk

The Incredible Hulk er en af de mest indflydelsesrige figurer i Marvel Comics' historie. Han var resultatet af en uheldig ulykke, der forvandlede Bruce Banner til et gammabestrålet overmenneske.

Karakteren har haft mange forskellige skabere og fortsætter med at mutere gennem årene. Det er ikke usædvanligt, at karakteren har flere id'er, og nogle alter egoer har fået ondsindede aspekter.

Iron Man

Iron Man er en af de vigtigste figurer i Marvel Comics. Han er en pragmatisk helt, der altid gør det, der skal gøres for at holde verden sikker.

Han er en ekstremt klog videnskabsmand med en imponerende række opfindelser. Og selv når han ikke gør tingene rigtigt, lærer han af sine fejltagelser og bruger dem til at forbedre sig selv.

Thor

Thor er en magtfuld gud i det asgardiske pantheon, der styrer en mystisk hammer kaldet Mjølner for at beskytte Asgård og Jorden. Han blev skabt af Jack Kirby og Stan Lee i 1962 og har været en vigtig figur i Marvel Comics siden da.

Thor blev oprindeligt skabt som en gudelignende helt, men han fik også almindelige menneskelige svagheder for at gøre ham mere relaterbar. Han blev introduceret i augustnummeret af Journey into Mystery fra 1962 med et jordisk alter ego, Donald Blake, en læge, der gik med stok.

Captain America: The First Avenger

Captain America: The First Avenger er en fantastisk start på Marvel Cinematic Universe. Med Chris Evans i rollen som Steve Rogers er filmen en blanding af 1940'er-nostalgi og krigsheltemod.

Den introducerer også karakteren Bucky Barnes, som senere skulle blive en vigtig spiller i Marvel-universet. Det er en sjov film, der ikke tager sig selv for alvorligt og har nok old-school charme til at være sin egen selvstændige film.

Avengers: Age of Ultron

Da Tony Stark udvikler en fredsbevarende protokol, der skal hjælpe Avengers med at beskytte verden, skaber han en kunstig intelligens, der går på afveje. Ultron er et følelsesmæssigt monster, der ser mennesker som sin fjende og vil gøre alt for at ødelægge planeten.

Han rekrutterer også skurke som Ulysses Klaw, Melter og Radioactive Man, som danner ondskabens mestre for at nedkæmpe Avengers. Hans historie har ekko af den kolde krigs frygt og truslen om atomkrig.

Captain America: Civil War

Captain America: Civil War er en af de mest betydningsfulde crossovers i Marvel Comics nogensinde. Den udforsker spændingerne mellem Cap og Iron Man, to af Jordens største helte.

Den er også et ekko af nutidige emner, såsom Patriot Act og krigene i Afghanistan og Irak. Historien begynder med en Avengers-mission (superheltegruppe), der går galt og forårsager civile tab.

Avengers: Infinity War

Avengers er i et desperat kapløb mod tiden for at redde universet fra en mægtig skurk ved navn Thanos. Den gale Titan er i besiddelse af Infinity Gauntlet, en handske, der indeholder seks sjældne ædelstene, som kan bruges til at give ejeren fuldstændig almagt over et aspekt af universet.

Guardians of the Galaxy (Stark, Parker og Strange) nødlander på Thanos' ødelagte hjemverden, Titan, hvor de møder Nebula. Hun afslører, at Thanos dræbte halvdelen af universet i et forsøg på at imponere Mistress Death, en kosmisk, men fysisk repræsentation af døden, som han tilbeder.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame er ikke bare en superheltefilm; det er også kulminationen på hele Marvel Comics' Infinity Saga, der består af 22 film. Det er en af de vigtigste film i Marvels historie, og hvis du er fan af MCU, bør dette være et must-watch.

Selvom det kan virke som om, at Endgame er en simpel historie om sorg og tab, indeholder den faktisk masser af lektioner om teamwork, mod og udholdenhed. Det er en stærk påmindelse om, at de bedste helte ikke giver op, selv når oddsene er imod dem.