Familien er det vigtigste

Dating råd

Fem former for støtte til sportsudøveren

Der er forskellige former for støtte og præmiepenge til rådighed for sportsudøveren. Sportsudøveren skal holde sit offentlige image i orden, da sponsorer kun henvender sig til ham, hvis han har det rette image og omdømme. Det betyder også, at de skal have en god karakter. Offentlighedens fremmøde er afgørende for idrætsudøverens overlevelse, da et dårligt fremmøde vil udhule alle interessenters økonomiske struktur, herunder idrætsudøverens løn.

Omkostninger ved at være sportsudøver

Der er mange omkostninger forbundet med at blive sportsmand. Det er muligt at tjene et anstændigt levebrød uden at bruge alle sine penge på dyrt udstyr, men det er ikke alle, der har råd til at være professionel sportsudøver. Det koster f.eks. over 1.000 PS at købe et helt sæt golfkøller. Men der er folk, der bruger over 30.000 dollars om året for at være professionelle sportsfolk.

Former for støtte

Når det gælder fysisk aktivitet, er der forskellige former for støtte til sportsudøveren. Disse støttemekanismer er ofte mangefacetterede og omfatter social, følelsesmæssig og netværksmæssig støtte. Disse faktorer kan bidrage til idrætsudøverens glæde, autonomi og opfattelse af sportslige færdigheder. I den følgende artikel beskrives fem former for støtte til idrætsudøveren.

Præmiepenge

Hvis du er sportsudøver, er du sikkert klar over, at det kan indbringe dig et pænt beløb at vinde en medalje ved OL. Men ved du, at sportsfolk tjener penge på flere andre måder end præmiepenge? Mange lande tilbyder monetære belønninger for at vinde en medalje, og USA er ingen undtagelse. Dets Operation Gold-program tilbyder præmiepenge til atleter, der placerer sig som nummer et, to og tre i en olympisk begivenhed. Guldmedaljevindere modtager op til 37 500 dollars i kontanter, mens sølvmedaljevindere modtager 22 500 dollars og bronzemedaljevindere modtager 15 000 dollars i kontanter. Disse præmier er engangsudbetalinger og ikke nødvendigvis livsvarige indkomster.

Støtter

Atleter og sportshold kan tjene millioner af dollars ved at underskrive aftaler om sponsorater. Nogle virksomheder kan endda bruge millioner af dollars årligt på at sponsorere et helt hold, som så igen bærer deres logo på deres udstyr, tøj og tilbehør. Den amerikanske olympiske svømmer Ryan Lochte anslog f.eks., at han tjente 2,3 millioner dollars fra flere sponsorer under OL i 2012. Svømmeren vandt to guld- og to sølvmedaljer ved konkurrencerne. Ifølge USOC's optegnelser modtog atleter og sportshold ca. 120 mio. dollars i sponsorindtægter fra virksomheder mellem 2005 og 2008.

Skatter

Sportsudøveren tjener penge på flere måder, herunder tv-aftaler, sponsorater og andre indtægter fra hans eller hendes spillekarriere. Professionelle sportsfolk kan tjene millioner af dollars, men skattesatserne er ofte høje. De er underlagt "sportsskatten", som varierer fra stat til stat. Den højeste sats er 13,3 % i Californien. Derfor skal spillerne i mesterskabskampe i stater med sportsskat betale en del af deres præmiepenge.